top of page

Verschillende yoga stijlen voor alle niveaus

EVEN VOORSTELLEN.

Ik heb veel plezier in het lesgeven en zet mensen graag in hun eigen kracht. Mijn lessen zijn creatief en gevarieerd – soms is het zweten tijdens de vinyasa lessen, soms is het langzaam bewegen en ontspannen tijdens de restorative lessen, maar er is altijd een sterke focus op de ademhaling. Het lichaam en de ademhaling vormen de toegangspoort tot de geest. Door een ‘steady’ lichaam en gecontroleerde ritmische ademhaling te creëren, brengen we rust in het hoofd. Gedachten stoppen met dwalen, zorgen stoppen, en we voelen ons ontspannen en gelukkig.

WAT BETEKENT YOGA VOOR MIJ?

Na mijn studie Politieke Filosofie startte ik mijn loopbaan in het bedrijfsleven als strategie consultant. De baan paste niet bij me en door de werkomgeving, de lange uren en mijn constante zelf-oordeel raakte ik burned-out. Yoga hielp me een connectie te maken met mijn lichaam. Vaak is het moeilijk om een probleem in je hoofd te ‘fixen’ met je hoofd. Ik heb tijdens deze periode de grenzeloze aardende kracht van mijn lichaam ontdekt. Ik voel een diepe behoefte om dit inzicht met anderen te delen.

Voor mij is yoga meer dan alleen een antwoord op stress – yoga is een ‘fun’ manier om te bewegen en vrolijkheid in je dag te brengen. Yoga maakt mij sterker, flexibeler en liefdevoller. Yoga verbindt mensen door ons te helpen om onszelf en de wereld om ons heen echt te zien en te waarderen.

Praten1_liggend.jpg
DSC_0106 (xania-wears-MacBook-Pro's conf

"Yoga verbindt mensen

door ons te helpen

om onszelf en de wereld om ons heen

echt te zien en te waarderen"

OPLEIDINGEN EN MEER.

Barbara is een ervaren en gecertificeerde yogadocent (E-RYT500), aangesloten bij international yoga alliance en een gecertificeerde mindfulness trainer categorie 1, aangesloten bij de VMBN. Afgelopen jaren gaf ze ruim 2000 uur les in binnen- en buitenland. 

Ze volgde yoga en meditatie opleidingen bij Rod Strykers Para Yoga, Everett Newells Zuna Yoga en Vydia Jaqueline Heisels Frog Lotus Yoga International. Daarnaast heeft Barbara de post-master opleiding tot mindfulness trainer in het Radboud Academisch Medisch Centrum voor Mindfulness succesvol afgerond en volgde ze diverse workshops om zich verder te verdiepen in specifieke thematiek.  

Barbara geeft prive lessen, organiseert workshops en retreats en trajecten voor yoga, meditatie, mindfulness en persoonlijk leiderschap in het bedrijfsleven.

Naast haar werk als yoga en meditatie docent en trainer werkt Barbara als expeditieleider op hoge bergen overal ter wereld.

Lees hier meer over Barbara's andere activiteiten naast yoga.

bottom of page