dit retreat is VOL geboekt

&MEDITATIE
Yoga
THUISGEVOEL
LOCATIE
LEKKER & GEZOND
ETEN

STROOM YOGA RETREAT

(her)vind je energie en flow in de winter

OVER STROOM.

 

Zie jij ook op tegen de wintermaanden? In de winter zijn de dagen kort en koud, is er weinig natuurlijk licht en besteden we veel tijd binnen. De meeste van ons ervaren in deze periode minder energie en vreugde.

Tijdens dit retreat nemen we de tijd om ons innerlijke licht (terug) te vinden én op te laden. Een lang weekend weg van de drukte. Terugkomen naar jezelf. Vier dagen vol met yoga (van yin tot yang, van yoga nidra tot ademhalingstechnieken), mindfulness, natuur, (h)eerlijk eten en tijd voor jezelf.

Je wordt in de watten gelegd door Dominique en Barbara, twee ervaren en gecertificeerde yogadocenten die een passie hebben voor lekkere en gezonde voeding. We verwelkomen je in ons thuis weg van huis: een gerestylde boerderij in de bossen van Twente, met lichte yogazolder, krakend haardvuur en wandelroutes voor de deur. Niets moet en alles mag. 

"The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still."

- Leon Brown

IMG_3203 (1)

IMG_3203 (1)

IMG_3216 (1)

IMG_3216 (1)

DSC_1953

DSC_1953

IMG_3191 (1)

IMG_3191 (1)

DSC_1931

DSC_1931

bellen_liggend

bellen_liggend

schoenen in bladeren

schoenen in bladeren

Autumn forest

Autumn forest

zitkamer

zitkamer

IMG_3229 (1)

IMG_3229 (1)

droste

droste

IMG_3825

IMG_3825

DSC_1915

DSC_1915

Warrio I forest version

Warrio I forest version

IMG_0558

IMG_0558

IN HET KORT.

 

 • 4 Daags programma met 11 yoga & meditatie sessies

 • Diverse yoga stijlen: variërend van yin en restorative tot vinyasa en mindful flow yoga

 • Begeleiding van ervaren en gecertificeerde docenten

 • (H)eerlijke gezonde maaltijden, die met liefde zijn bereid

 • Sfeervolle en comfortabele accommodatie midden in de natuur

 • Niets moet, alles mag!

 

Data: 

21 - 24 februari 2020 (VOL)

20 - 23 november 2020 (VOL)

Locatie: 

De Lutte, Twente


Groepsgrootte:

maximaal 15 deelnemers


Prijs:

vanaf €375,-

 

Lees onze algemene voorwaarden.

Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen of opmerkingen hebt. Je kunt ons bereiken via barbara@delta-yoga.com. ​

VOOR JOU.

Wanneer is dit weekend iets voor jou? Als je toe bent aan vakantie. Als jij tot jezelf wilt komen. Even niets wil moeten. Los wilt komen van de stress. 
Als je wel een boost kunt gebruiken in de wintermaanden. Als je de tijd wilt hebben om te reflecteren op wat er voor jou toe doet. Als jij jezelf beter wilt leren kennen, buiten woorden en gedachten om. Of als jij jezelf gewoon een keertje wil verwennen! 
Iedereen is welkom. Of je nu wel of geen yogaervaring hebt. Alleen wilt komen of samen. Lenig of minder lenig bent. Voor dit weekend maken we de Oerboerderij tot jouw thuis, weg van huis. 

 
EEN THUIS WEG VAN HUIS.

 

De oerboerderij is een typische Twentse boerderij (anno 1900) die is getransformeerd tot een thuis voor groepen. Het huis is ingericht voor ontspannen (samen) zijn. Samen eten, bewegen en praten rond het vuur. Of lekker alleen een boekje lezen bij de haard. Geen onnodige opsmuk, wel comfortabel en gezellig. 
De boerderij heeft 6 éénpersoonskamers en 6 tweepersoonskamers. In het oude deel van de boerderij, zijn 10 bedstee-kamers. Vijf voor één persoon en vijf voor twee personen. Deze bedstee-slaapkamers beschikken elk over een eigen douche. Als je samen wilt slapen, is het misschien wel fijn om je comfortabel te voelen bij jouw kamergenoot. De kamers hebben namelijk glazen douchcabines. Er zijn gedeelde toiletten. 
De overige 2 kamers (1 éénpersoons, 1 tweepersoons) bevinden zich op de eerste verdieping. Deze kamers hebben een gezamenlijk wc en douche op de gang.

YOGA.

 

Gedurende dit lange weekend kun je nieuwe yoga stijlen ontdekken en/of je bestaande yoga beoefening verdiepen. De docenten bieden dagelijks meerdere sessies aan, waaronder een dagelijkse vinyasa yoga les om de dag mee te starten en een dagelijkse mindful flow yoga sessie aan het einde van de middag. Daarnaast worden er restorative yoga, yin yoga en yoga nidra lessen aangeboden. De lessen worden aangepast aan de individuen in de groep en zijn dus toegankelijk voor iedereen - ongeacht ervaring, lenigheid of kracht.  De lessen zijn thematisch, maar hebben altijd een sterke nadruk op de ademhaling. Lees hier meer over deze yogastijlen.

 
MEDITATIE.

 

Tijdens dit retreat verzorgen de docenten begeleidde meditaties. Meditatie is onafgebroken concentratie op een meditatieobject - dat object kan alles zijn: je ademhaling, een gevoel van liefde of compassie, of een idee of concept. Wanneer we ons onafgebroken concentreren is ons lichaam stil en dwaalt onze geest niet. In het begin kan het moeilijk zijn om werkelijk ononderbroken gerichte concentratie te vinden. Vaak gaan onze gedachten aan de wandel of zijn we juist te druk bezig met het wegduwen van die wandelende gedachten. Door te oefenen, geduld op te brengen, niet te oordelen en steeds opnieuw te durven beginnen kunnen we allemaal mediteren. Zodra we een moment van onafgebroken concentratie vinden kunnen we een gevoel van rust, vrede en/of geluk ervaren. Wie regelmatig mediteert wordt steeds beter in staat om dat gevoel mee te nemen tijdens de rest van de dag.

ETEN.

 

Gezond genieten. Daar zetten we op in. Wat je eet en drinkt, is bepalend voor hoeveel energie je ervaart en hoe jij je voelt. Dat sluit niet uit dat we waarde hechten aan genieten. Van jezelf houden betekent immers óók huisgemaakte taartjes en een wijntje bij het eten. 
We serveren huisgemaakte gerechten, van Indiaas tot Italiaans. Allemaal vegetarisch en met liefde bereid. Wij staan voor verse ingrediënten, eerlijke producten en bovenal voor smaak. Waar mogelijk, kopen we biologische en lokale ingrediënten. Omdat we met z’n tweeën zijn, wisselen we elkaar af in de keuken en kunnen we voortdurend verse heerlijkheden voor je hebben klaarstaan. We zijn beide gewend om voor grote groepen te koken. We hebben beide een periode full-time een yoga retreat centrum gerund in Oostenrijk en Nicaragua. 
’s Ochtends voor de eerste les zorgen we voor smoothies of vers fruit. Na de les, staat er een luxe buffetbrunch voor je klaar. In de middag, krijg je een verse snack met thee. Om de dag goed af te sluiten, dineren we elke avond samen aan de lange eettafel, met wereldgerechten boordevol groente en smaak. Afgetopt met een toetje. 
Mocht je voedselallergieën hebben: laat het ons weten. We houden graag rekening met je. 

 
PROGRAMMA.

 

Het precieze programma hangt af van het weer en hoe iedereen zich voelt. Alle sessies zijn optioneel, niets moet, alles mag en je bent van harte welkom om tijd voor jezelf te nemen!

Vrijdag

 • 19:00u Inloop - Bij aankomst staan er thee en gezonde snacks klaar, Je kunt je tas uitpakken en je huisgenoten voor het weekend ontmoeten.

 • 19.30uur Diner - Aan de gezamenlijke lange tafel delen we een heerlijk vegetarisch diner.

 • 20:30u Opening cirkel - Mocht je het niet halen om er vroeger al te zijn, geen stress! Het programma gaat pas om half negen van start. Vanavond staat in het teken van kennismaken, intenties zetten en een rustgevende restorative yoga sessie.

 • 21:30u Tijd - Tijd om vroeg naar bed te gaan, om op de bank te kruipen met een boek, om buiten naar de sterren te staren of om precies dat te doen waar jij behoefte aan hebt!

Zaterdag

 • 8:00u Fruit - Voor de hongerigen onder ons staan er fruit, koffie en thee klaar. Langer uitslapen mag natuurlijk ook!

 • 8:30u Yoga & mediatie - Je kunt een actieve vinyasa yoga sessie, gevolgd door ontspanning en meditatie verwachten. 

 • 10:30u Brunch - Bij Delta Yoga retreats zijn de maaltijen minstens net zo belangrijk als de yoga en omgeving. Wij houden van gezond genieten! 

 • 13:00u Wandeling - Vandaag staat er een stilte wandeling door het bos met begeleide loopmeditatie op het programma.

 • 15:00u Thee tijd - Na een tochtje door het bos is het tijd voor thee en taart. Omdat taart het leven leuker maakt!

 • 16:30u Yoga - Deze mindful flow lessen gaan om het bewust ervaren van de bewegingen - zowel dynamische bewegingen als verstillende poses. 

 • 19:00u Diner - Geniet van een gezamenlijke maaltijd.

 • 21:00u Avond sessie - Yin yoga. 

Zondag

 • 8:00u Fruit - Start je dag met een smoothie!

 • 8:30u Yoga & mediatie - Een actieve vinyasa les gevolgd door meditatie.

 • 10:30u Brunch - Met gezonde lekkernijen waar je blij van wordt.

 • 13:00u Wandeling - Vandaag trekken we het bos in om contact te maken met onszelf en voor een intuïtieve bewegingsoefening. 

 • 15:00u Thee tijd - Laat je verwennen met verse kruiden thee en wat lekkers.

 • 16:30u Yoga - Mindful flow yoga.

 • 19:00u Diner - Heerlijk eten met een glas wijn erbij!

 • 21:00u Avond sessie - Vanavond staat er een begeleide meditatie op het programma. 

Maandag

 • 8:00u Fruit

 • 8:30u Yoga & mediatie 

 • 10:30u Brunch 

 • 12:00u Yoga nidra & closing circle

 • 14:00u Soep - We laten je natuurlijk niet met lege maag naar huis gaan.

 • 15:00u Afsluiting - Aan alle mooie dingen komt een einde.

DOMINIQUE & BARBARA.

Dit retreat wordt verzorgd door collega yogadocenten Dominique & Barbara. Beide dames hebben ervoor gekozen om hun carriere in het bedrijfsleven te onderbreken/beëindigen voor een leven vol yoga, meditatie, natuur en lekkere & gezonde voeding - om yoga retreat centra te runnen in Nicaragua en Oostenrijk. Inmiddels zijn ze terug in Nederland en bieden hier retreats aan.

 

Dominique's yoga pad begon met power en Bikram yoga. Later volgden er velen andere yoga en meditatie stijlen waarin ze zich verdiepte. Dominique is gecertificeerd Astanga, Vinyasa en Yin yogadocent (RYT200) en geeft les aan individuen en groepen sinds 2015. Naast het lesgeven werkt Dominique als projectmanager. Zowel op de mat als op kantoor stimuleert ze mensen om zichzelf te zijn. Om met zelfvertrouwen en zelfliefde te reflecteren en te leren aanvoelen hoe het met ons gaat, hoe we dealen met stress, of we meer kunnen geven of beter een stap terug kunnen doen.

Barbara's werk gaat over het begeleiden van groepen, individuen en organisaties op het gebied van bewustwording en energie management. Ze werkt full time als yogadocent, (mindfulness) trainer en expeditieleider op hoge bergen overal ter wereld. Naast haar studie Politieke Filosofie is ze opgeleid als expert yogadocent (E-RYT200 & RYT-500), mindfulness trainer en berggids. Barbara geeft vinyasa, restorative, yoga nidra en mindful flow yogalessen. In haar beleving lijken bergen en yogamatten op elkaar - op beide plaatsen komen mensen zichzelf tegen, worden mensen uitgedaagd, leren ze hun eigen kracht kennen en vinden ze inspiratie.  

*****

Super retreat: geweldige gevarieerde yoga- en meditatielessen en ontzettend lekker eten! Ik heb genoten van de liefdevolle en professionele aandacht van onze gastvrouwen, het waren drie dagen om in een gouden lijstje te zetten!

 

- Julia

Lees meer reviews

STORY GOES HERE

 
PRIJZEN & BOEKEN. 

 

Data - In 2020 bieden wij dit retreat twee keer aan:

 • 21 - 24 februari 2020 - volgeboekt

 • 20 - 23 november 2020 - volgeboekt

Prijzen:

 • Éénpersoonsbedstee-kamer met douche in de kamer en gedeelde toilet €550,- per persoon 

 • Tweepersoonsbedstee-kamer met douche in de kamer en gedeelde toilet €450,- per persoon​ (te delen door stellen of goede vrienden die geen privacy met douchen nodig hebben)

 • Éénpersoonskamer basic met gedeelde douche en toilet €475,- per persoon

 • Tweepersoonskamer basic met gedeelde douche en toilet €375,- per persoon

In de Oerboerderij zij er 10 bedstee kamers met wastafel en douche op de kamer, dit kunnen 1- of 2-persoonskamers zijn. Let op: de bedstee kamers hebben een glazen douche en bieden weinig privacy met het douchen, deel dus alleen een kamer als dit geen probleem voor jullie is!

Daarnaast zijn er nog 2 basic kamers met gedeelde douches op de gang. Alle toiletten bevinden zich op de gang.

Bij je boeking kun je aangeven of je voorkeur hebt voor een specifieke kamer.

 

Dit is een full-service retreat en in de prijs zijn inbegrepen: 

 • 3x Overnachting

 • Bedlinnen en handdoeken

 • Vegetarische en biologische maaltijden: 3x diner met wijn, 3x luxe brunch, 2x thee tijd met lekkers, 1x soep met brood, de hele dag door vers fruit en kruiden thee

 • Dagelijkse yogalessen & meditatie sessies zoals omschreven in het programma - in totaal 11 begeleide sessies

 • Gebruik yoga matten en props

 • BTW & toeristen belasting

Bekijk onze algemene voorwaarden 

 

Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt! Je kunt ons bereiken via barbara@delta-yoga.com.

 

 • Google Places - White Circle
 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

Delta Yoga is door deelnemers beoordeeld met 5 van 5 sterren. Schrijf ook een review voor Delta Yoga!